سقف کاذب کامپوزیت انواع سقف کاذب کامپوزیتی- مزایا و معایب سقف کامپوزیتی رویا هوس | metal-deck
اما آژانس بهره وری در اروپا، بهره وری را درجه ی استفاده ی مناسب، درست و موثر از هر یک از عوامل تولید معرفی می کند.براساس نظرات این سازمان، انسان می تواند کارهایش را هر روز بهتر از پیش انجام دهد و نتایج بهتری سقف عرشه فولادی به دست آورد. برخی افراد ممکن است به دلیل ظاهر ساده و صنعتی سازههای فولادی، این نوع سازه را جذاب ندانند. سازههای فولادی از مقاومت بالایی در مقابل نیروهای خارجی مانند زلزله، باد و بارهای دیگر برخوردار هستند. لیسانس زمینشناسی کاربردی، ارشد پترولوژی، سئوکار، نویسنده محتوای وبسایت؛ دارای مقالات تخصصی کنفرانسی و علمی – پژوهشی در زمینۀ زئولیت. علاقهمند به سنگها، فلزات، نفت و گاز و ژنز آنها در زمین و روشهای اکتشاف آنها؛ حامی زمین و محیط زیست… وجود این برجستگیها باعث درگیری بهتر فولاد و بتن و انتقال نیروی برشی افقی بین آنها به بهترین صورت ممکن میشود.
- یکی دیگر از مزایای سقف عرشه فولادی، کاهش مصرف بتن بین ۱۰ تا ۱۵ درصد و کاهش ۴۰ تا ۶۰ درصدی مصرف میلگرد است.
- پس بهمنظور جلوگیری از گسیختگی کششی بتن و گسترش ترکها در این نواحی، نیازمند استفاده از میلگردهای تقویتی خواهیم بود.
- از مزایا و معایب سقف عرشه فولادی به طور خلاصه می توان به وزن کم، هزینه نسبتاً پایین، حمل و نقل آسان، داشتن قابلیت دپو و امکان همزمان نصب و اجرای آن اشاره نمود.
- این ورق فولادی بدون نیاز به شمع بندی نیز قابلیت تحمل بارهای زمان اجرا را دارد و به عنوان سکوی کار به کار می رود.
- برای دهانههای تا 3 متر، سقف عرشه فولادی نیازی به شمعبندی یا تیر فرعی ندارد.
مهمترین بخش عرشه فولادی ورقههای فولادی آن است که سقف را تشکیل داده و بهوسیله فلز زینک گالوانیزه میشوند. معمولاً ابعاد این ورقهای فولادی گالوانیزه به طراحی بسته داشته ولی ضخامت آنها عمدتاً بین ۱/۲ تا ۰/۸ میلیمتر است. شرکت ابرگان سازه با برخورداری از جدیدترین الزامات و استانداردها بستری دقیق برای اجرای سقف عرشه فولادی است. الزامات مرتبط با پوشش بتن بر روی آرماتور، وصله آرماتور، فواصل آرماتور ها، خم آرماتور ها و مقاومت برشی اجزای بتنی همراه با مبحث نهم مقررات ملی ساختمان تعیین می شود.
معایب سقفهای عرشه فولادی
سقفهای وافل به دلیل استفاده از قالبهای تخصصی از ضخامت کمی برخوردارند که احتمال آسیب دیدن آن خصوصاً در زمان اجرای تاسیسات محتمل است. این سقفها همچنین برای سطوح شیبدار مناسب نیستند و اجرای آن نیازمند تخصص و مهارت بالایی است. ورق عرشه سقف یا همان roof deck را با پوششی از ترکیب آهن و روی، پیش رنگزدگی و پس رنگزدگی میپوشانند. پوشش آهن و روی جهت حفاظت از ورقهای سقف در برابر خوردگیها مؤثر است. پیش رنگزدگی برای جلوگیری از زنگ زدن ورقهای سقف و پس زنگ زدگی به منظور زیبایی آن انجام میشود. قبل از رنگ زدن باید یک لایه محافظ (گالوانیزه یا همان ترکیب آهن و روی) بر سطح ورق سیاه ایجاد گردد.
انواع لوله استیل و بررسی کاربرد انواع لوله استیل در صنعت
اما باید توجه داشت که چون شمع بندی صورت نمیگیرد، سقف عرشه فولادی لرزش بسیاری دارد بنابراین بهتر است فاصلهی بین تیرها بیشتر از ۲/۵ متر نباشد. که در این ایبوک به ضوابط آیین نامه سقف عرشه فولادی در این روش ها خواهیم پرداخت و سپس با حل یک مثال جامع شما را با این ضوابط آشنا خواهیم کرد. پس از نصب اولیه ورق ها، نوبت به نصب گلمیخ ها می رسد گلمیخ ها با توجه به طول دهانه، میزان بار وارد بر سقف، رده مقاومتی و دیگر شرایط سازه طراحی و در فواصل معینی نصب می شوند. گلمیخ ها به عنوان اتصال دهنده ورق و بتن سقف عمل کرده و در واقع تضمین کننده عملکرد یکپارچه سقف عرشه فولادی هستند. اتصال صحیح آن ها یکی از مراحل دشوار و حساس اجرای سقف است زیرا می تواند با خطاهای زیادی همراه باشد، ازجمله در زمان اتصال آن ها ممکن است ورق اطراف و یا بال تیر دچار آسیب شود. سقفهای مجوف پیشساخته، از رایجترین نوع سقفها در سقفهای بتنی پیش ساخته است که در ساختمانهای بتنی درجا نیز میتوانند مورد استفاده قرار گیرند.
هنگامی که سقف عرشه فولادی برای اولین بار معرفی شدند، در ابتدا به عنوان قالب ماندگار برای دال های بتن مسلح به کار برده شدند. این نوع از قالب ها موجب کاهش در هزینه و زمان ساخت دال ها نسبت به حالت استفاده از قالب های سنتی شدند. علاوه بر آن مواردی هم وجود داشتند که عرشه فاقد پوشش بتنی بود و به تنهایی بارها را منتقل می کرد. در دهه ۱۹۶۰، عرشه های فولادی به یک سری ابزار مکانیکی برای قفل شدن بتن و عرشه فولادی مجهز شدند. با قفل شدن عرشه های فولادی در بتن، عرشه ها تبدیل به اجزای تحمل لنگر مثبت در بتن مسلح شدند. به دلیل اشکال هندسی زیبا در اجرای سقف ، ارتفاع زیاد ، شکل مشبک آن و امکان پیاده کردن های نقش و نگار های زیبا روی آن استفاده از سقف های وافل در پروژه های معماری مدرن جهانی بالا بسیار مورد توجه معماران قرار گرفته است.